ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
حتما شما هم این مصرع زیبا را (یا علی گفتیم و عشق آغاز شد ) زیاد شنیده اید ولی بقیه شعر را نمی دانید و شاعر آن را نمی شناسید . این شعر را آقای دکتر محمود اکرامی فر سروده است . ایشون مجموعه شعری دارند به نام دریا تشنه است . این شعر زیبارا تقدیم میکنم به همه شیفتگان مولا علی ( ع ) .
روی ادامه مطلب کلیک کنید .
ادامه مطلب ...طبق تحقیقات جدید، فریزکردن طولانی مدت گوشت علاوه بر آنکه سبب از بین رفتن ویتامینهای گوشت می شود، سبب بروز اختلال در کار معده و کبد میشود.
به گزارش برنا به نقل از رویترز، قرار گرفتن گوشت به مدت بیش از 10 روز در فریز سبب از بین رفتن پروتئین گوشت و غیر بهداشتی شدن آن و نتیجتا سمی شدن غذا و بروز مشکلاتی برای معده میشود.
بر اساس این تحقیق، برای پیشگیری از بیماریهای معده که زمینه ساز اختلال در کار اعضای کلیدی بدن، کبد، کلیه و مغز، میشود باید همیشه از گوشت تازه سالم تغذیه کرد.
بیماری کبد به تنهایی میتواند منجر به بروز بیماری هپاتیت و اختلالات کبدی شود. این بیماریها در مراحل پیشرفته، سبب مرگ بیمار میشوند.
به گفته محققان پاکستانی، دلیل عمده بیماریهای معده، مصرف گوشت ناسالم و عدم پخت مناسب گوشت است.
طبق گزارش گوشت حیوانات بیمار، دارای ویتامین و پروتئین ناچیزی است و استفاده از آن، انسان را بیمار میکند.
منبع خبر : تابناک
تعیین مقدار سه آفت کش در رودخانه سفید رود و آب آشامیدنی
شهر رشت در سال 1387
نویسندگان: دکتر کامران تقوی 1- دکتر داریوش نقی پور 1- مهندس آزیتا محققیان 2 – مهندس مرسده
جمالی 3 – مهندس زهرا رفیعی 4
چکیده :
رودخانه سفید رود از بزرگترین و پرآب ترین رودخانه های کشورو از منابع مهم تامین آب شرب درشهرهای مختلف استان گیلان میباشد. هدف از این طرح تحقیقاتی تعیین مقدار سه آفت کش دیازینون – هینوزان و لیندین در آب رودخانه سفید رود و شبکه توزیع آب آشامیدنی رشت میباشد . برای این منظور هر ماه یک نمونه برداری ترکیبی در دو فصل بهار و تابستان 1387 صورت گرفت .نتایج بدست آمده از این یژوهش نشان داد که در فصل بهار مقادیر کلیه آفت کش ها صفر میکروگرم در لیتر است . در فصل تابستان بالاترین و کمترین غلظت حشره کش دیازینون به ترتیب 430 و0/ 005 میکروگرم در لیتر ومیانگین و انحراف معیار آن به ترتیب 3/254 و 47/182 میکرو گرم در لیتر بدست آمد . بالاترین و کمترین مقدار قارچ کش هینوزان در همین فصل به ترتیب 570 و 10/4 میکروگرم در لیتر و میانگین و انحراف معیار آن 7/342 و 9/241 میکروگرم در لیتر بدست آمد . غلظت لیندین در فصل تابستان نیز صفر ملیتر بدست آمد .در فصل تابستان بالاترین غلظت آفت کش ها مربوط به شهریور ماه و کمترین غلظت آفت کش ها در تیر ماه بدست آمد . نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد که غلظت حشره کش لیندین در آب کمتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی و استاندارد کشوری است .
میانگین مقدار حشره کش دیازینون در آب در فصل تابستان بالا تر از استاندارد کشوری بدست آمد . متاسفانه علیرغم اینکه افت کش هینوزان از نظر سازمان بهداشت جهانی در رده I و خطرناک محسوب میشود ولی این سازمان در مورد آن هنوز استانداردی تدوین ننموده است . نظر به بالا بودن مقادیر آفت کش ها در آب شهر رشت در ماه های مرداد و شهریور بنظر این پژوهشگران آب شرب رشت فاقد کیفیت بوده و مصرف آب های بطری شده استاندارد جهت شرب و پخت و پز طی این دو ماه توصیه میگردد.
برای مطالعه اصل مقاله فایل PDF مقاله را از لینک زیر دانلود کنید .
هر فصل از سال، دارای ویژگی هایی می باشد که با آگاهی از خصوصیات آنها، می توان از فرصت های آن حداکثر استفاده را برد و با شناخت تهدیدها و انجام اقدامات مناسب پیشگیرانه و رعایت توصیه های بهداشتی، از بیماریها و مشکلات احتمالی آن، ایمن باشیم.
با فرا رسیدن فصل سرما با توجه به این که:
- در فصول پاییز و زمستان، هوا سرد تر و روزها کوتاه تر می شوند.
- مدت زمان تابش خورشید کم تر از دیگر فصول می باشد.
- احساس افسرگی و دلگیری در فصل پاییز افزایش می یابد و افراد افسرده بیش از سایر فصول سال دچار عود علایم افسردگی می شوند.
- طبیعت پاییز، سودازاست و خلط سودا در پاییز و خلط بلغم در زمستان بیش از سایر اخلاط می توانند بسته به شرایط افراد در آنها غلبه پیدا کنند.
انجام موارد ذیل، توصیه می گردد:
- گرم نگه داشتن سر به شکل گذاشتن کلاه و بستن سر، مخصوصاً موقع خواب.
- پوشیدن لباس پوشیده ولو که احساس سردی نکنید، چرا که باد پاییزی مضر است و باید بدن را از آن دور کرد (گفت پیغمبر به اصحاب کبار تن بپوشانید از باد خزان)
- انجام حجامت عام به عنوان اقدامی پیشگیرانه در نیمه دوم ماه های قمری در فصل پاییز. (اصولاً در محدوده زمانی روزهای هفدهم هر ماه قمری تا بیست و هفتم هر ماه، انجام حجامت بهتر است.)
- اجتناب از خوردن غذاهای با طبع سرد، خصوصاً در وعده شام.
- اجتناب از خوردن خوراکی های با طبع سرد، در مهمانی های شبانه و شب نشینی ها و استفاده از خشکبار گرم به جای هرگونه پذیرایی و تنقلات.
- اجتناب از خوردن هندوانه که دارای طبع سرد و تر هست و مخصوص این فصول نمی باشد. (نارنگی، پرتقال و انار را می توانید در صورتیکه که شیرین هستند میل کنید)
- خوردن انواع آش های سنتی مناسب فصل سرما (در قسمت آشپزخانه احیای سلامت به زودی یک نمونه از آش مناسب برای سرماخوردگی درج خواهد شد).
- استفاده فراوان از دم نوشهای افتیمون و استخدوس.
- خوردن زعفران همراه برنج (هنگامی که در وعده غذایی برنج نیز باشد).
- استفاده بیشتر از نور خورشید، در ساعات محدودی که امکان استفاده از نور خورشید هست.
منبع : سایت دکتر روازاده