ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
سکنجبین در واقع سرکه و انگبین است و مخلوطی از سرکه و عسل است که به میزان و مقدار معین در هم می آمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر و فرح بخش به وجود میآوردند.
سکنجبین مطلوب ، سکنجبینی است که با سرکه طبیعی، عسل زنبوری و عرق نعناع یا خود نعناع در ظرف مسی با آب سالم بدون کلر تهیه شده باشد. نه سکنجبینی که با سرکه غیر طبیعی، شکر صنعتی و آب ناسالم درست شده است.
طرز تهیه سکنجبین ساده
سرکه 2 واحد، عسل 5 واحد، آب 4 واحد، یا آنقدر که لازم باشدبا توجه به غلظتی که مورد نظر است.
ابتدا هر سه جزء را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یک چهارم برسد و به قوام آید و عده ای معتقدند آنقدر بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند.
خواص
برای تسکین عطش، باز کردن انسداد عروق، رفع سر درد، تقویت معده و کبد مفید است.
اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، باز کردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ به مقدار مساوی استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، باز کردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی های طحال، کبد و معده مصرف می شود.
نکته:
در تهیه سکنجبین می توان عرق نعناع یا خود نعناع را نیز استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهره مند شد.
منبع : سایت دکتر روازاده